Klik op de vraag om het antwoord te laten verschijnen.
Meest gestelde vragen eerste tranche
In sommige gevallen is het mogelijk om de ontvangen Rijksbijdrage in te zetten voor een andere locatie, project of maatregel. Lukt het niet om de maatregel/het project uit de beschikking uit te voeren, mail dan naar info@investeringsimpulsspv.nl. Dan zoeken we uit wat in uw situatie tot de mogelijkheden behoort.
Ja, de regeling stimulering verkeersveiligheidsmaatregelen 2020-2021 is aangepast. Gebleken is dat bij het realiseren van de maatregelen medeoverheden vertraging ondervinden, mede door de situatie rond COVID-19. Deze vertraging ontstaat bijvoorbeeld bij het gunnen van de opdracht of het vormgeven van de publieksparticipatie. Door het aanpassen van de regeling wordt de uiterlijke realisatiedatum van de kortetermijnmaatregelen 31 december 2022 (was 30 november 2021) en 31 december 2026 voor de langetermijnmaatregelen (was 31 december 2025). Als een beschikte maatregel niet binnen de nieuwe realisatietermijn is gerealiseerd, zult u de ontvangen rijksbijdrage (gedeeltelijk) moeten terugbetalen.
Er is geen startdatum vastgesteld voor de uitvoering van de maatregelen. De startdatum kun je zelf bepalen. De aangevraagde korte termijn maatregelen dienen wel uiterlijk 31 december 2022 gerealiseerd te zijn. De aangevraagde lange termijn maatregelen dienen uiterlijk 31 december 2026 gerealiseerd te zijn.
Verantwoording van de besteding van de rijksbijdrage geschiedt jaarlijks volgens de SiSa-systematiek. Meer informatie hierover is te vinden op de SiSa pagina van de Rijksoverheid.
Het onderzoek van SWOV geeft de resultaten en mate van effectiviteit weer van de maatregelen uit de eerste tranche.
Gemeenten, provincies en waterschappen konden voor de eerste tranche een aanvraag doen. Voor gemeenten die vallen onder een vervoerregio geldt dat de aanvraag via de betreffende vervoerregio is gedaan.